Task Force Indisch Rechtsherstel

De stichting Task Force Indisch Rechtsherstel (TFIR) zet zich in voor de belangen van al diegenen die als gevolg van de Japanse bezetting van Nederlands-Indië en de onafhankelijkheid van Indonesië op welke wijze dan ook materiële of immateriële schade hebben ondervonden. Op basis van het bewijsmateriaal dat in de boekpublicatie ‘Opgevangen in andijvielucht’ (2014) van onderzoeksjournalist Griselda Molemans is gepubliceerd, blijkt namelijk dat de Indische gemeenschap nog altijd een groot aantal financiële claims jegens de Nederlandse Staat heeft openstaan.

Voor de TFIR ontwikkelde het team van pr360 in samenwerking met het technische team van Mediajunkies een volledige ‘responsive’ website in combinatie met een aanmeldingsformulier en database voor de verschillende claims. Daarnaast werd de Facebookpagina van de Task Force gelanceerd.

www.tfir.nl

http://www.facebook.com/stichtingTFIR

BEWIJSMATERIAAL, GRISELDA MOLEMANS, INDISCHE GEMEENSCHAP, LIESBETH ZEGVELD, NEDERLANDSE STAAT, OPGEVANGEN IN ANDIJVIELUCHT, SYLVIA PESSIRERON, TASK FORCE INDISCH RECHTSHERSTEL, TFIR, UITGEBLEVEN RECHTSHERSTEL