Week van de Begraafplaats 2015

Tijdens de Week van de Begraafplaats, een jaarlijks evenement dat georganiseerd wordt door de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB), wordt het aspect van gedenken op begraafplaatsen benadrukt. De in totaal 4200 begraafplaatsen maken deel uit van het collectieve geheugen van Nederland. De graven zelf ontsluiten als ‘stenen archieven’ een veelheid aan historische informatie over schrijvers, acteurs, politici en wetenschappers naast verzetshelden, militairen en burgerslachtoffers.

Voor de Week van de Begraafplaats 2015 ontwikkelde het team van pr360 het thema ‘Ik vergeet je niet’. Hierbij staan oorlogsgraven en graven van beroemde personen centraal tijdens speciale rondleidingen en lezingen. In 2015 wordt herdacht dat zeventig jaar geleden de Tweede Wereldoorlog in Europa eindigde. Door blauwe vergeet-mij-nietjes en andere blauwe bloemen op de oorlogsgraven te leggen, blijven zij onderdeel uitmaken van de collectieve herinnering. Daarnaast produceerde het team een korte promo en reportage ter ondersteuning van het evenement.

Zie: www.weekvandebegraafplaats.nl

BURGERSLACHTOFFERS, GEDENKSTENEN, GRAVEN, IK VERGEET JE NIET, LANDELIJKE ORGANISATIE VAN BEGRAAFPLAATSEN, LOB, MILITAIREN, TWEEDE WERELDOORLOG, VERGEET-MIJ-NIETJES, VERZETSHELDEN, WEEK VAN DE BEGRAAFPLAATS